Zdrava hrana

O zdravoj hrani, govorilo se od pamtiveka, a danas mislim najviše. GMO, pesticidi, razni oblici modifikacija već postojećih vrsta voća i povrća, dovelo je do toga da mi, nesvesno, u sebi unosimo gomilu štetnih materija, a da nismo ni svesni o tome. Kupujemo gomilu voća i povrća a da nismo svesni kvaliteta namirnica. Namirnice lepog izgleda, u nama stvaraju osećaj da su i kvalitetni, pa kupujemo nešto, što ne znamo čime je tretirano prilikom uzgoja, sa kog područja potiče, ko je zaista proizvođač, jer prodavci samo prelepe etiketu na proizvodu, i to je to. Ide ko alva… Mada, danas se više ne može verovati ni poljoprivrednim proizvođačima, jer u trci za novcem, i oni pokušavaju da sa što manje uloga dobiju što veću količinu voća i povrća.

Doručak :)
Doručak 9:00 h

Prvenstveno, ja kupujem voće i povrće od proverenih proizvođača, koje poznajem godinama, i u koje imam potpuno poverenje. Gotovo nikad ne kupujem po marketima i piljarama. Od kvaliteta namirnica zavisi ukus hrane i naravno nutritivne vrednosti koje unosimo u svoj organizam. Svakako, stanje organizma zavisi i od vode koju pijemo, a pogotovo vazduha koji dišemo.

Evo jednog saveta: za kvalitet vode dovoljno je da stavite jednu posudu u sa vodom i malo bosiljka, pa posle pola sata, otprilike kad se površinski sloj zaledi, skinete ga i bacite, i prirodno dezinfikovana voda je spremna za upotrebu. Pored toga što je zdrava, ima i prelep ukus. Možete je konzumirati u neograničenim količinama. Voće i povrće pre upotrebe držati u rastvoru vode i sode bikarbone bar petnaest minuta. A GMO… Tu nam nema spasa…Bar pokušajte…

Copyright: Anastasija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *